Diverse sportevenementen

  Trekkingsgebied Utrecht Science Park (6) & Jaarbeurs (55), Evenementen

  De stad Utrecht heeft een aantal grote sportevenementen. Een deel daarvan wordt mede mogelijk gemaakt via Ondernemersfonds Utrecht.

  Zo is er de Utrecht Marathon die dit jaar voor de 38e keer werd gehouden. De marathon start en finisht in het Utrecht Science Park. Ook de Classico Giro Utrecht ging in 2019 van start in het Utrecht Science Park. Dit was alweer de negende editie van de toertocht in Italiaanse sferen. Rond de 2000 deelnemers verzamelden zich voor de 35, 75, 110 of 150 kilometer-lange tocht over de Utrechtse heuvelrug.

  Daarnaast konden renners hun hart ophalen tijdens de Tour d’Utrecht. Een herinnering aan de Grand Départ in 2015 en alvast een vooruitblik op de Vuelta in 2020. Na een start bij de Jaarbeurs volgen fraaie routes door het Groene Hart en langs iconen van de fietsstad Utrecht.

  De kinderen hadden een eigen event bij de Jaarbeurs. Van 2-4 juli konden ze in teams deelnemen aan een beach soccer-toernooi.  Op 6 juli werden de twee aangelegde beach soccer-velden ingezet tijdens het VoetbalFestival. De velden werden gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds.

  Organisatie
  Contactpersoon
  www.website.nl

  Vergelijkbare projecten