Kerstwensen op het stationsplein

Trekkingsgebied Utrecht Centraal (59), Aankleding en uitstraling gebied

December is de tijd van lichtjes, nieuwjaarswensen en liefde voor elkaar. En laten dat nou nèt de ingrediënten zijn van een bijzondere lichtkunstinstallatie bij station Utrecht Centraal.

Christmas in Utrecht

Bovenaan de trap op het Jaarbeursplein staan tijdens de feestdagen metershoge verlichte letters met de boodschap ‘Christmas in Utrecht’. Iedereen die in de stad woont of Utrecht bezoekt, kan via de hashtag #christmasinutrecht een liefdevolle boodschap insturen en onderdeel van het kunstwerk worden.

Kunstwerk

Overdag vormen de draadstalen letters een stoer kunstwerk en in de avond lichten de contouren met Christmas in Utrecht op. Door op social media met de hashtag #christmasinutrecht een wens in te sturen, kun je bijdragen aan het kunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een boodschap voor een goede buurman, lieve oma, klasgenoten of collega’s. De wensen worden op houten boomstamschijfjes gelaserd en in het kunstwerk gehangen, zodat er een meterslange kerstboodschap ontstaat. Wie meedoet, mag na Kerst zijn of haar eigen boomstamschijfje meenemen.

Initiatiefnemers

Informeel samenwerkingsverband Utrecht Centraal: NS, Gemeente Utrecht, ProRail (trekkingsgebied 59).

Nieuwsgierig naar meer projecten als deze? Volg via onze nieuwsbrief de nieuwste projecten die samenwerkende ondernemers realiseren via het OfU.

Vergelijkbare projecten

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen